Interventie

 

HET BEGIN VAN HET INTERVENTIE WERK  

Samen met Jim Geduld maakte Peggy-Sue Figueira in 2012 een reis naar de USA. Niet zomaar een reis, want hier behaalden beide interventionisten de opleiding tot interventionist met als benadering het Johnson Model (Confrontatie). Deze volgden de twee bij de inmiddels legendarisch (en overleden) Mr. John Southworth en Ken Seeley, bekend van zijn interventies bij Hollywood personen zoals Charlie Sheen.

 

 

Peggy-Sue heeft veel geleerd van John. “Zo vroeg ik een keer aan hem: ‘wat als je de interventie helemaal voorbereid hebt, maar alles gaat vervolgens mis?’ Waarop hij antwoordde: ‘vraag voorafgaand aan elke interventie de ondersteuning van je Hogere Macht. Ga nooit alleen de ruimte binnen. Wat er ook gebeurd, het had zo moeten zijn. Jij bepaalt niet, je doet alleen het voorbereidende werk.’ Dit is me altijd bijgebleven, en pas ik nog altijd toe.”

 

In oktober 2012 was John ook de stoppen-met-roken sponsor van Peggy-Sue, hij werkte vanuit de 12-stappen visie. Ze hebben een jaar lang elke dag contact gehad. Zo stuurde Peggy-Sue vaak per dag een berichtje met daarin bijvoorbeeld ‘SMOBER day 112’ waarop John dan stuurde: ‘love you’of ‘proud of you’. Peggy-Sue is hem voor altijd dankbaar, ze dit jaar 6 jaar SMOBER (zonder nicotine of aanverwante producten).

 

Al voordat Peggy-Sue opgeleid was tot erkend interventionist, heeft zij al (onbetaalde) interventies uitgevoerd in Zuid-Afrika. Nadat zij zelf clean was geworden, in herstel kwam, wist zij wat ze wilde: “het verschil helpen maken. Het had voor mij ook eerder gekund als ik of mijn familie wist wat er aan de hand was.” Zo sprak zij ook vaak op zogenoemde bedrijf wellness dagen en werd zij daardoor benaderd voor hulp; voor familieleden, collega’s of zelfs personeel van het betreffende bedrijf. Peggy-Sue kreeg steeds meer duties in haar laatste lange termijn behandel traject (inclusief ‘secondary’ en ‘tertiary’ treatment).  Ze waren nog niet zo gestructureerd als hoe de interventies vandaag de dag gaan, want daarop heeft Peggy-Sue in de loop der jaren doorgeleerd, verder ontwikkelt en eigen gemaakt. Na het behalen van haar diploma is ze direct samen met Jim gestart met het uitvoeren van professionele interventies in Nederland.

 

RTL4 Verslaafd! is inmiddels een terugkerend reality-tv-programma op RTL4. Het begon allemaal met een pilot. Samen met Jim Geduld maakte Peggy-Sue deze pilot voor de allereerste pilot aflevering van Verslaafd! Vervolgens werd het programma werkelijkheid en verscheen Jim Geduld als interventionist op de buis in de jaren 2013 en 2014. Peggy-Sue nam in 2015 en 2016 dat stokje over en werkte samen met Maarten Dammers. Samen voerden zij ditmaal de interventies uit. Ook counselor Pieter Mooren heeft in 2015  aan één aflevering meegewerkt.

 

Verslaafd &


Interventie


Peggy-Sue Figueira, Ken Seeley en Jim Geduld

 

Peggy-Sue en Victor (Verslaafd! 2015)

Jim Geduld, John Southworth, Peggy-Sue Figueira

Pieter Mooren, Peggy-Sue Figueira en Maarten Dammers

Bel voor hulp:

085-1300 700

© All Rights Reserved.

Peggy-Sue Interventions & Addiction Counselling