Verslaafd!

Voor veel verslaafden is de drempel naar hulp hoog. Voor anderen is het zelfs geen optie meer. Wat dan? En wat moet je als familielid? Een Confrontatiemodel Interventie ‘carefrontational’ wordt vaak gezien als laatste redmiddel. Op deze manier bereikt de verslaafde zijn of haar rock bottom en is de confrontatie met de verslaving onmisbaar. Zodoende is de kans erg groot dat de betreffende verslaafde voor de te nemen stappen naar herstel kiest. Niet altijd meteen, maar de meesten komen er dan na een tijdje wel op terug.

 

Deze methode wordt gebruikt in het RTL4 programma Verslaafd! Dit seizoen zie je Maarten Dammers in actie, collega-interventionist van Peggy-Sue Figueira. De twee seizoenen hiervoor was het Peggy-Sue, die samen met Maarten Dammers optrad als interventionist in RTL4 Verslaafd! Het idee voor zo’n programma is onder andere in samenwerking met Peggy-Sue in het leven geroepen. Samen met Jim Geduld plantte zij het zaadje. “In onze opleiding destijds keken we naar afleveringen van AT&T’s Intervention 911. Dit gaf ons het idee een soortgelijk programma voor Nederland te creëren. Na een zoektocht is ons team destijds bij Peter van der Vorst terecht gekomen, en heeft hij dit format bedacht.” Inmiddels is het reality-tv programma niet te missen op de buis. Ben je ondertussen nieuwsgierig geworden naar het begin en het verloop van het programma Verslaafd! én het werk van onder andere Peggy-Sue, dan zijn we zeker niet te beroerd om dit met jullie te delen! ;-)

 

Lees vooral verder, maar ten eerste:

 

…wensen we alle RTL4 Verslaafd! kandidaten en hun families een prachtig herstel toe! Team Peggy-Sue Addiction Interventions ziet uit naar de nieuwe afleveringen.

 

Niet iedereen kan uitgekozen worden voor een publieke televisie interventie en een afkicktraject, en niet iedereen wil het. Toch weten we dat er grote behoefte is aan gedegen professionele interventie projecten geleidt door ervaren en opgeleide interventionisten met eigen klinieken en vooral ook goede samenwerkingsverbanden.

Verslaafd &


Interventie


Peggy-Sue Figueira en Jim Geduld (2012)

Bel voor hulp:

085-1300 700

© All Rights Reserved.

Peggy-Sue Interventions & Addiction Counselling